Basbredband via kabelnätet

Föreningen har gruppavtal på 50 Mbit/sekund bredbandsöverföring via kabel-TV-nätet. Det täcker grundläggande behov av att ha en fungerande uppkoppling hemma. Föreningen har tecknat långsiktigt avtal som täcker alla våra lägenheter. Eftersom priset också slagits ihop med vårt gruppavtal på kabel-TV har vi fått ett betydligt lägre pris per lägenhet än om var och en tecknat eget avtal.

Den som väljer att utnyttja gruppavtalet kontaktar Com Hem för att kostnadsfritt få hem ett modem att koppla in. Enklast når du dem via deras webbsida för gruppavtal, comhem.se/gruppavtal. Skriv in ditt postnummer samt gatuadress och portnummer. Därefter visar Com Hems övriga sidor avtalsvarianter anpassade efter vårt gruppavtal. Om du beställer enbart det som ingår i gruppavtalet kan du välja 0 månader bindningstid på ditt avtal med Com Hem och ändå få 0 kr/månad i avgift, 0 kr i startavgift samt 0 kr för router och frakt, se bild nedan. Du ska då inte få någon faktura att betala från Com Hem.

Du kan kontrollera hastigheten på bredbandet via Bredbandskollen. Bilden nedan visar ett normalfall uppmätt i vår förening. Om du ser betydligt lägre hastigheter än så, kan du höra med Com Hem om det är något problem med ditt modem.

Lägg gärna adressen https://comhem.se/kundservice/drift-och-felsok/ som bokmärke i telefonens webbläsare. Där kan du se om det uppstått något problem med det fasta bredbandet. Du ser både pågående fel och sådana som just åtgärdats. Om du upplever ett problem som du tror orsakas av nätuppkopplingen eller kabelmodemet, men inte syns där, ta kontakt med Com Hem.

Om du väljer att beställa andra tjänster från Com Hem än det som ingår i gruppavtalet kommer du att få faktura från Com Hem, även om vissa av tjänsterna kan vara kostnadsfria de första månaderna. Om du beställer snabbare bredband får du rabatt motsvarande det som gruppavtalets bredbandstjänst skulle ha kostat för dig. Ditt pris för tillbehör så som router för extratjänster kan bero på den bindningstid du väljer.

Du kan också skaffa bredband från andra leverantörer via nätverksuttag. Gruppavtalsrabatten gäller inte för det uttaget.